A Baileys a tradicionális ír whiskey és a friss tejszín harmonikus keverékeként megkomponált különlegesség - az ital, mely létrehozta a krémlikőr kategóriát. Világszerte a legnépszerűbb ír krémlikőr, amely több érmet is nyert a San Francisco World Spirits világversenyen, mint bármelyik versenytársa. Igazi ínyenceknek is bátran ajánljuk: például fagylalton, süteményekben, vagy akár kávéba cseppentve.
Akik Írországba látogatnak, vagy csak tervezik az utazást oda, gyakran elmerenghetnek a kérdésen, mi teszi a Baileyst ennyire ellenállhatatlanná?
Akik Írországba látogatnak, vagy csak tervezik az utazást oda, gyakran elmerenghetnek a kérdésen, mi teszi a Baileyst ennyire ellenállhatatlanná?
Az országot járva egyszerű rátalálni a válaszra. A gazdagon burjánzó smaragdzöld táj, a 40.000 tehén, aki az év nagy részét - 9 hónapot - a szabad levegőn tölt, a legzamatosabb, legtáplálóbb füvű legelőkön és a legkiválóbb minőségű, háromszor desztillált ír whisky. A Baileysben csak a különleges gondossággal kiválasztott ír farmokról származó tejet használják fel, amit több, mint ezer szerződött farmról szereznek be. A legtöbb gazdálkodó családja már az 1800-as évek óta foglalkozik tehenészettel. A tehenészetből érkező tejet a fejéstől számított 36 órán belül fel is dolgozzák a Baileyshez.
A világ legrégebben engedélyezett és még ma is működő whisky lepárló üzeme 1608-ban kapta meg működési engedélyét Írországban. Így nem véletlen, hogy az ilyen nagy múltra visszatekintő szeszpárlás és tejgazdálkodás arra késztette az R&A Baileys vállalatot, hogy 1974-ben létrehozzák az ír whisky és tejszín ötvözetét mindenféle mesterséges tartósítószer hozzáadása nélkül. Az alkohol olyan tökéletesen megőrzi a tejszínt, hogy a két éven át tárolt Baileys íze épp olyan friss, mint a palackozás napján.
Először a tejszínt vegyítik a legkiválóbb ír whiskyvel, majd a csokoládé (kakaóbab és vaníliarúd egyedi kombinációja), karamell, cukor összekeverésével kapják meg a hamisítatlanul eredeti Baileys ízvilágot. A mai napig minden palackot Írországban gyártanak.
Először a tejszínt vegyítik a legkiválóbb ír whiskyvel, majd a csokoládé (kakaóbab és vaníliarúd egyedi kombinációja), karamell, cukor összekeverésével kapják meg a hamisítatlanul eredeti Baileys ízvilágot. A mai napig minden palackot Írországban gyártanak.