
A bellussera egy hagyományos művelési mód az olaszországi Veneto tartományban, amelyet a 19. században fedeztek fel a Bellussi testvérek. Az egyedi rendszert azért alakították ki, hogy a tőkék leküzdjék a peronoszpórát. Szerves része a régió borkészítési kultúrájának, de mivel az ilyen terület kizárólag kézzel művelhető, költséges a fenntartása, így általában más művelési rendszert választanak a termelők.

A prosecco túlnyomó részt glera szőlőből készül, a DOCG kategóriában minimálisan 85%-ban kell ezt a fajtát tartalmaznia. Ezen kívül házasíthatják a helyi verdiso, perera és bianchetta, vagy a nemzetközi pinot blanc és chardonnay fajtákkal. A glera szőlőfajta egy Trieszt közelében található Prosecco nevű faluból származik. Innen ered a frissítő, elegáns ital neve.

Ca’di Rajo Mito Spumante
A ma rendkívül népszerű habzóborok széles választékának a Ca’di Rajo Mito az egyik legüdébb színfoltja. Kellemes gyümölcsösségével és lágy szerkezetével kiemelkedik a tartomány többi buborékos itala közül. Az akácvirág intenzív aromája finom eleganciát kölcsönöz az italnak az alma, a citrom és a grapefruit jegyek mellett. Tökéletes aperitif sajttálak mellé, vagy kiváló kísérője lehet tésztaételeknek és tenger gyümölcseinek, mint például az osztrigának vagy a garnélaráknak. Kiegyensúlyozott, testes és harmonikus; igazi olasz különlegesség.
Ca’di Rajo Extra Dry
Az extra dry kategória Olaszország legkedveltebb választása. Az olasz Ca’di Rajo pincészet, Glera szőlőfajtából, Charmat eljárással készített száraz habzó bora.Citrusos illat, gyümölcsös íz, lágy pezsgés.
Visszafogott cukortartalmával a nyári esték nélkülözhetetlen kísérője.