SINGLETON
A Singleton of Dufftown a Speyside régióban, Dufftown főzdéjében készül, amely a malátawhisky-készítés szíve Skóciában. A főzdében 1896 óta készül whisky és az erjesztéstől a lepárlásig minden tőlük telhetőt megtesznek annak érdekében, hogy biztosítsák, hogy az ital minden cseppje kiváló minőségű legyen. A Singleton of Dufftown aromája pörkölt mogyoróéra emlékeztet, gazdag gyümölcsösséggel, feketeribizlis, barnacukros és kávés ízjegyekkel kúszik végig a szájpadláson, majd elegánsan szárazzá váló és tűéles utóízzel cseng le. A Singleton of Dufftown 12 éves whisky kiváló ízprofilt kínál az új malátawhisky-fogyasztóknak lágy, gazdag, könnyen befogadható zamatával. Érlelése amerikai és európai tölgyfahordók titkos kombinációjában történik, és olyan kristálytiszta forrásvíz kerül felhasználásra, amit a legendák szerint a 19. század végén a rivális lepárlók eltérítettek, hogy ők is használhassák azt.
Tökéletes lehet tisztán vagy jéggel, de akár frissítő long drinkként, szódával keverve is fogyasztható. Kiváló választás lehet azoknak, akik még csak ismerkednek a whisky-k világával, hisz egy tökéletes belépő whiskyről van szó. Számtalan díj tulajdonosa, napjainkra már több mint 100 különböző elismerést tudhat magáénak. Érdekesség, hogy a Dufftown lepárló volt az egyike az azon 15 szeszfőzdének a 159-ből, amely az 1933-as szesztilalom hatályon kívül helyezése után is működött.