A St. Hubertus a vadászok védőszentjéről elnevezett klasszikus magyar gyógynövénylikőr, melynek titkos, tradicionális receptúrája 1901 óta száll generációról generációra.
Egyedülálló, természetes ízével több, mint 100 éve kínál megbízható minőséget a fűszeres italok kedvelőinek.
Igazi karakterét a gondosan válogatott gyógynövények és a kivonatok tölgyfahordós érlelése adják, melyek St. Hubertus legendájával vegyülve mesélnek a múltról, a természet csodáiról és az életben fontos értékekről.
A legenda
ST. HUBERTUS ÉS A SZARVAS
A francia főnemesi családból származó Hubertus felesége fiatalon, szülés közben meghalt. Ezt követően Hubertus a világtól elvonulva, kizárólag a vadászatnak élt. Nagypénteken vadászni indult az erdőbe, amikor hirtelen egy szarvas jelent meg előtte, agancsai között egy kereszttel. Közben egy hangot hallott: „Hubertus, amennyiben nem változtatsz az életeden és nem térsz meg, akkor gyorsan a pokolba jutsz!” „Mit kell tennem?” - kérdezte. „Menj és keresd meg Lambertet, a továbbiakban ő fog téged vezetni!”St. Lambert ekkor Maastricht püspöke volt, ezért Hubertus arrafelé vette az útját. Vagyonáról és nemesi címéről való lemondása után St. Lambert tanítványa lett. Hubertus St. Lambert halálát követően egy látomás hatására 720-ban Maastricht-ből Liege-be szállíttatta a püspök maradványait. A következő évben ugyanitt székesegyházat alapítottak, később pedig az emlékhely hatására indult el a város hatalmas fejlődése. Így vált St. Hubertus Liege alapítójává és első püspökévé.
St. Hubertus máig a vadászok, erdészek védőszentje. A vadászat, középkor óta gyakorolt, etikai szabályait is tőle származtatják. Ilyen például a vadak tisztelete és a velük szemben tanúsított könyörületesség. Személye így, a róla elnevezett italhoz hasonlóan, szorosan összekötődik a természettel.
A St. Hubertus likőr logója is a legendájára utal. Egy szarvasfejet ábrázol, amelynek agancságai között egy fénylő kereszt látható.
Klasszikus magyar gyógynövénylikőr
1901 óta tradicionális, titkos recept alapján készített hazai gyógynövénylikőr. A St. Hubertus Eredeti ízvilágát a narancs üde, mediterrán zamata, az erdők és mezők gyógyfüvei, valamint az illatos fűszerek határozzák meg.
A Hubertusok alapját adó gyógynövénykivonatot a tölgyfahordós érlelés teszi teljessé. Kizárólag természetes alapanyagokból készült.
ERDEI BOGYÓKKAL ÉS FÜVEKKEL
Az 1901 óta ismert St. Hubertus recept továbbfejlesztett változata. Erdei bogyók (bodza, szeder, boróka) és erdei gyógynövények (zsálya, zamatos torbolya) kivonatolásával készült. A hozzáadott gyümölcsök édessége és savai jól kiegészítik az Eredeti Hubertus keserű ízjegyeit.
A Hubertusok alapját adó gyógynövénykivonatot a tölgyfahordós érlelés teszi teljessé. Kizárólag természetes alapanyagokból készült.
AZ ÁNIZS LÁGY, ENYHÉN KESERŰ ÍZÉVEL
Az 1901 óta ismert St. Hubertus recept továbbfejleztett változata. Könnyen fogyasztható, édes ízvilágát a narancs, narancsvirág és édesgyökér, melyet az ánizs lágy, enyhén keserű íze egészít ki.
A Hubertusok alapját adó gyógynövénykivonatot a tölgyfahordós érlelés teszi teljessé. Kizárólag természetes alapanyagokból készült.
RITKA VAD
Az Eredeti receptúra alapján készült St. Hubertus 60-ban még intenzívebben élvezhetjük a jól ismert narancsos ízvilágot. A 60%-os alkoholfokú, szűretlenül palackozott ital magas beltartalmának köszönheti kiemelkedően erőteljes karakterét.
A St. Hubertusokra jellemzően kizárólag természetes összetevők felhasználásával, gondosan válogatott és minősített gyógynövények kivonatából készült. Az így elkészített gyógynövénykivonatot tölgyfahordóban érleljük.