Homola Pincészet
A pincészet létrehozása lényegében visszatérés Homola Szabolcs gyermekkori kalandozásainak színhelyére. A vitorlázó múlt és a balatoni elköteleződés egyenes irányt mutatott egy saját szőlőbirtok alapítására. Hosszú keresgélést követően Paloznakon találták meg a kiindulópontot, az első szüretre 2009-ben került sor. Szép lassan felépült a birtokközpont és sikerült megnyerni főborásznak Homonna Attilát, az ismert tokaji bortermelőt. A 100% borcsalád a friss, gyümölcsös, reduktív borokat mutatja be, avagy egy igazi nyári balatoni életérzést, míg a Homola-sorozatban pedig a fahordós, spontán erjedt igazi terroir borok mutatják meg a termőhely jellegzetességeit. Mintegy 10 hektárnyi területtel rendelkeznek Paloznak, Csopak, Balatonfüred és Tihany térségében.