Somlói Apátsági Pince
A kis borászat szőleje régen a pannonhalmi apátság tulajdonában volt, a helyiek azóta is csak „apátsági birtokként” emlegetik. Így a három fiatalember, kik néhány esztendővel ezelőtt megvásárolták, szinte magától értődő természetességgel választották a Somlói Apátsági Pince nevet. A borokat nem tudatosan, hanem „ösztönösen” készíti. A Somlói borvidék kis pincéjében nincs piackutatás, nincs stílustervezés, nincs „termékpiramis”, a borokat a természet diktálja. A kitűnő fehérborok formálója a termőhely és az évjárat, a minőség meghatározója az alapanyagul szolgáló szőlő minősége. Az így született borok, pedig kétségtelenül igazi egyéniségek. Idén érkezik a Hilla következő évjárata, mely újfent hárslevelű, juhfark és furmint házasításával készült fehérbor, valamint végre valahára, Fazekas Tibor kezemunkájának, valamint a Somló hegynek gyümölcseként egy hamisítatlan kézműves juhfark fölött is örömködhetnek a borbarátok ősz közepétől!